Adviespunt Ruimte
Utrecht groeit snel. Ruimtelijke plannen worden in rap tempo ontwikkeld. Deze plannen kunnen een bedreiging vormen voor natuur, landschap en milieu.
Utrecht groeit snel. Ruimtelijke plannen worden in rap tempo ontwikkeld. Deze plannen kunnen een bedreiging vormen voor natuur, landschap en milieu.
Via deze pagina’s bieden wij u informatie over ruimtelijke plannen, natuurbescherming en het uitoefenen van invloed. Deze informatie kan ter ondersteuning dienen van het werk van u of uw bewonersgroep. Als u aan deze informatie niet genoeg heeft, kunt u altijd contact opnemen met het Adviespunt Ruimte. Het Adviespunt Ruimte wordt bemenst door Milan van Hulst, bereikbaar via adviespunt@nmu.nl en 06-41525784 (Milan).
Het Adviespunt Ruimte kan u op de volgende manieren ondersteunen:
Twee keer per jaar organiseert het Adviespunt Ruimte cursusavonden over omgevingsplannen en omgevingsvisie en het effectief beïnvloeden van besluitvorming over ruimtelijke plannen. De cursus bestaat uit twee avonden op 7 en 14 oktober 2024 van 16.30 tot 21.00 uur (inclusief een vegan maaltijd in de pauze).
Kan je niet op 7 en 14 oktober, maar heb je wel interesse in deze cursus? Meld je dan aan voor onze interesselijst. Dan krijg je bericht als we deze cursus in 2025 opnieuw organiseren.
Geef je op voor de interesselijst
Ook kunnen we in het kort iets over een bepaald onderwerp komen vertellen, bijvoorbeeld tijdens een (leden)vergadering van uw vereniging, comité of stichting. Bij minimaal tien personen kunnen we ook een specifieke cursus organiseren. In de afgelopen jaren hebben wij verschillende cursussen georganiseerd.
Algemene websites die nuttige informatie bevatten zijn:
Adviespunt Ruimte kan u helpen bij opstellen van zienswijzen. Dat kan als de gemeente een besluit wil nemen dat aan u gericht is of waarbij u als derde belanghebbende betrokken bent. Een aantal voorbeelden daarvan zijn:
Projectleider natuurinclusieve samenleving – ruimtelijke ordening