Community of Practice Circulaire Voedselketens | voor cateraars en restauranthouders
CoP Circulaire Voedselketens over verspillingsvrije catering en restaurant
Op donderdag 14 maart – in de week van de Circulaire Economie – is de volgende bijeenkomst van de Community of Practice Circulaire Voedselketens! U bent van harte uitgenodigd.
We zijn te gast bij Albert en Lyanne, eigenaren van Alberto’s Italian, BAS Beers and Steaks en productiekeuken De Keukenploeg in Barneveld. Zij vertellen samen met René Krebber, eigenaar van Zakelijk Ontzorgd, over hun inspanningen voor verspillingsvrije catering en restaurants.
We nemen een kijkje bij het Orbisk systeem, een slimme weegschaal met camera die inzicht geeft in de hoeveelheid en samenstelling van reststromen. In januari is bij de Keukenploeg een pilot gestart. Lyanne vertelt over de eerste resultaten.
Over Community of Practice Circulaire Voedselketens
We werken in deze Community of Practice actief aan projecten en het bouwen van voedselketens. De betrokkenen zijn ondernemers, overheden en betrokkenen van onderwijs die in eigen organisatie actief (willen) inzetten op minder van voedselverspilling en circulaire ketens. We houden korte lijnen, helpen elkaar en werken samen aan projecten of nieuwe initiatieven.
Jaarlijks organiseren we 3 á 4 themabijeenkomsten met de betrokkenen en andere geïnteresseerden in circulaire voedselketens in Regio Foodvalley.
Programma
09:15 uur – Inloop
Met koffie en thee09:30 uur – Welkom
Door Suzan Klein Gebbink09:40 uur – Duurzame catering
René Krebber van Zakelijk Ontzorgd en Zakelijk Bezorgd over zijn duurzame zakelijke cateringconcept. We wandelen naar productiekeuken De Keukenploeg en nemen letterlijk een kijkje in de keuken.
10:00 uur – Verspillingsvrij bij Alberto’s, BAS en De Keukenploeg
Lyanne van den Berg (Alberto’s Italian, BAS Beers and Steaks, De Keukenploeg) over hun productiekeuken De Keukenploeg en de voorlopige ervaringen met het Orbisk systeem om voedselverspilling te verminderen.
10:30 uur – Orbisk, een slimme weegschaal
Toelichting door Olivier van Gelderen (Orbisk)
11:00 uur – Naar een verspillingsvrije en circulaire catering
Een mix van voorbeelden, pitches en ideeën
11:30 uur – Netwerklunch
Praktische info
Datum: 14 maart
Tijd: 09:30 – 11:30 uur (met lunch na afloop)
Locatie: BAS Beers and Steaks – Raadhuisplein 4 – Barneveld
Aanmelden
Ben jij er op 14 maart bij? Aanmelden voor de bijeenkomst en voor de Inspiratiesessie kan via onderstaande knop.
Meer informatie?
Ook een vraag over circulaire voedselketens in Regio Foodvalley of geïnteresseerd in deze Community of Practice? Mail naar trekker Suzan Klein Gebbink via post@suzankleingebbink.nl of naar Wieke Bonthuis via wieke@bonthuisadvies.nl als coördinator onderwijs & circulaire voedselketens of kijk op de website.
Meer weten? Neem contact op met Pauline!
Pauline van Norden
Projectleider klimaat - circulaire samenleving