Pak je kans: fruitbomen voor maar €5 in Amerongen-Noord

september 16, 2024

Pak je kans: fruitbomen voor maar €5 in Amerongen-Noord

Bewoners van Amerongen-Noord kunnen binnenkort hun tuin verfraaien met een fruitboom voor slechts €5. Deze actie, georganiseerd door Plan Boom Utrecht in samenwerking met de gemeente Utrechtse Heuvelrug, biedt inwoners de mogelijkheid om een appel-, peren-, of kersenboom aan te schaffen tegen een sterk gereduceerde prijs. Bewoners ten noorden van de Koningin Wilhelminaweg kunnen zich nu opgeven. De boompjes kunnen op zaterdag 9 november 2024 worden opgehaald op een centrale locatie in het dorp.

Groen en fruit in je eigen achtertuin

Een fruitboom is niet alleen een groene aanwinst voor je tuin, maar ook een smaakvolle: het zorgt ervoor dat je over een paar jaar kunt genieten van je eigen vers geplukte fruit! Extra leuk: de bomen uit deze actie zijn biologisch en lokaal, afkomstig van de biologische boomkwekerij Boomkroon in Leersum. De appel- en perenbomen kunnen uitgroeien tot een hoogte van 2 tot 4 meter, de kersenbomen hebben doorgaans wat meer ruimte nodig. Je krijgt bij je boom ook een boomband en palen om deze stevig vast te zetten. En weet je niet hoe je een boom moet planten? Geen zorgen: er zijn die dag vrijwilligers die je hiermee kunnen helpen.

Doe mee en vraag je fruitboom aan

Dankzij een financiële bijdrage van de gemeente Utrechtse Heuvelrug kunnen deze boompjes aangeboden worden voor maar €5. Normaal gesproken kosten ze €30. Inwoners van Amerongen-Noord kunnen zich aanmelden tot en met zondag 3 november 2024 via de Plan Boom Utrecht site.

Meld je aan

Na aanmelding kun je op zaterdag 9 november je fruitboom ophalen op een centrale locatie in Amerongen-Noord.

Plan Boom Utrecht

Plan Boom Utrecht is een project van de Natuur en Milieufederatie Utrecht, met als doel om zoveel mogelijk extra bomen te planten in de provincie Utrecht. Dit doen we door plantacties te organiseren, in samenwerking met gemeentes, bedrijven en woningcorporaties. Deze uitdeelactie in Amerongen organiseren we in samenwerking met de Gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Meer weten? Neem contact op met Isabel!

Profiel Isabel Kruisheer

Isabel Kruisheer

Projectleider natuurinclusieve samenleving